Selecteer een pagina

Over Jac Blom BV:

Jac Blom is oorspronkelijk opgericht in 1830 als kuiperij en fabriek van zuivelgereedschappen en wasmachines in Woerden. Hier werden karnmachines, botervloten , roomvaten, kaaskuipen en wasmachines gemaakt voornamelijk van teakhout.

 Toen de kaaskuipen en wasmachines verder zijn gemoderniseerd heeft Jac Blom BV zich gespecialiseerd in het vervaardigen van ronde houten plantenkuipen,  sierkuipen en plantenbakken. Met name voor orangeriën, langs oprijlanen, botanische tuinen, kasteeltuinen en bij particulieren. Tuinarchitecten gebruiken onze hardhouten plantenbakken graag in hun tuinontwerp. 

Onze kuipen zijn o.a. te vinden bij de Hortus Botanicus in Amsterdam, paleis het Loo en op landgoed Twickel. Tegenwoordig worden al  onze plantenkuipen vervaardigd van 100% Accoyahout® Een houtsoort die wordt verkregen uit snelgroeiende en duurzaam beheerde bossen met een duurzaamheid heeft die beste tropische hardhout soorten overstijgt. Met de uitvinding van Accoyahout kunnen we met een gerust hart hout gebruiken voor de productie van onze plantenkuipen en plantenbakken. 

Jac Blom BV is gevestigd in Alphen aan den Rijn en uitgegroeid tot een modern en veelzijdig interieurbedrijf. Samen met SB Interieur zijn wij sterk in interieur op maat.  Naast uitgebreide kennis van houtsoorten beschikken wij over creativiteit en vakmanschap voor het vervaardigen van de plantenkuipen en uw meubels op maat. 

Kaaskuip

Oude wasmachine

Hoe wordt een kuip gemaakt?

Op zoek naar originele en hoogwaardige interieuroplossing?

Ga dan naar de website van SB Interieur.